Oxsvansgryta.. En rätt som är värd att vänta på...
Recept lyder som följer...
1kg oxsvans
3 lagerblad
3-4 morötter
1 palsternacka
2 stjälkar selleri
5dl köttbuljong
2 gula lökar
1-2 msk rosmarin
1-2 msk timjan
1-2 sötpotatisar
200 gram champinjoner
Mjöl
Salt
Peppar
Salta och peppra oxsvansen, vänd den i mjölet och bryn den rejält i mycket olja. Bryn löken och släng i den följt av buljongen. Låt småkoka i ca 2-3 timmar, eller tills köttet börjat släppa från benen.
Hacka resterande grönsaker och kryddor och släng i dem när där är ca 0,5-1 timme kvar av koktiden.
Plocka upp köttet och dra av det från benen, lägg i köttet igen i grytan.
Servera med potatis eller ris.


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar