Recept på brödet, inte mitt recept. Men kan dela med ändå
Deg.
4.2 dl mjöl
1 msk rosmarin (kan uteslutas, jag gjorde det) (eller ersättas med andra färska örtkryddor)
1 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
1.2 dl vatten
0.8 dl god olivolja
Degen.
Förvärm ugnen till 230 grader med bakplåt inne.
Blanda ihop mjöl, örtkryddor, bakpulver och salt i en skål, gör en krater i mitten och häll i olja och vatten. Rör tills det blir en deg. Blir den klibbig, tillsätt lite mer mjöl. Knåda ett par minuter. Dela i tre delar, eller gör en stor. Forma en deg i taget till en pizza i ca 25cm diameter. Ganska tunn. Täck övrig deg med plastfolie under tiden
Släng in en pizza i ugnen. Utan topping i ca 1-2 min, tag ut och vänd. Och kör i ugn ca 1-2 min igen.
Tag ut och lägg på fyllning. I detta fall, tomatsås, parmaskinka och tärnad mozzarella. Lägg på färsk basilika efter gräddning. Gräddas i ca 8-10 min, eller tills osten smält och kanterna är gyllenbruna eller hur man vill ha det.
Recept på tomatsås.
1 vitlöksklyfta (kan uteslutas)
1tsk salt
170g tomatpure
1 burk hela tomater i tomatsås. (krossade/mixade)
1/2 tsk rårörsocker
nymalen svartpeppar
basilika eller oregano efter smak.
1tsk god olivolja
chilipulver efter smak.
Blanda ihop allt. Mixa ev först tomaterna.
Och så här kan det bli....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar