fredag 12 augusti 2011

Risotto med Kycklingfilé

Blev det till foder idag... Gott som satan... Kycklingfilén blev riktigt saftig och fin.


Såhär gjorde jag...

Använde Zetas Arborio-ris till risotton. Följde anvisningarna på förpackningen.
Det ska vara rödlök, olivolja, vitt vin och grönsaksbuljong till tillagningen.
Kryddades med tärnade tomater och ett gäng basilikablad.

Kycklingfilé..
Sätt ugnen på 175-200 grader.

1-2 kycklingfiléer
Nymalen svartpeppar
Nymalet salt
olivolja
Ugnssäker stekpanna

Salta och peppra, ganska ordentligt, beroende på hur stor filén/filéerna är.
Häll ca 0.5dl olivolja i stekpannan, lägg i filéerna och en liten klick smör när pannan är riktigt varm. Bryn runt om, alla kanter. Ta ur filéerna och låt pannan svalna lite. Lägg i filéerna igen, aluminiumfolie över och in i ugnen på ca 175 grader i ca 20 min. Innertemp ska vara 65-70 grader.

Inga kommentarer: